Treceți la conținutul principal

Ce este motivatia si de ce nu trebuie sa renuntam usor la dorintele noastre

Ce ne determină să continuăm să muncim sa atingem un obiectiv chiar și atunci când totul pare să ne împiedice?

Ce ne permite să perseverăm cu încăpățânare?

Pe lângă determinarea și abilitățile personale care ne diferențiază în modul în care urmărim un obiectiv, o caracteristică care ne permite să atingem un scop este, cu siguranță, MOTIVAȚIA.

Renuntand la motivatie, renuntam la noi si la acea parte din sufletul nostru care  ne  face sa vedem zi de zi viata ca o provocare frumoasa, nu ca o pedeapsa. Daca iti perzi motivatia, iti pierzi sensul. Iata de ce:
Care este motivația?
Cele mai recente abordări vorbesc despre ORIENTAREA MOTIVATIONALĂ derivată din stima de sine, din atribuirea cauzală (care este cauza succesului / eșecului personal), din emoțiile pe care le trăim atunci când trăim o experiență care stimulează creșterea noastră personală.
Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu cât trăim mai mult, cu atât trebuie sa ne  simțim competenți și motivația noastră de a face ceea ce ne dorim  sa creasca.

Motivația este legată  direct de satisfacerea nevoilor. - A. MASLOW vorbește despre piramida nevoilor:

El reprezintă șase etape de dezvoltare, fiecare dintre ele fiind legată de nevoile individului.
Nevoile sunt reprezentate într-o piramida, a cărei bază reprezintă cele mai simple nevoi (fiziologice) și a căror valoare cea mai complexă este de auto-realizare. Dacă nu satisfacem necesitatea unui nivel al piramidei (dezvoltării), vom continua să ne concentrăm energiile pentru a le satisface fără a putea accesa nivelurile următoare.
-Deci pentru a evolua avem nevoie constanta sa trecem de nevoile primare si sa ne ocupam de cele care ne aduc satisfactie personala, care ne fac sa ne simtim realizati. Fara acest sentiment, suntem slabi si cele mai sigure victime ale deznadejdiei, ale bolilor si a fricii. Acestea creeza involuntar senzatia de nesatisfactie personala si profesionala, care nu ne permite sa ne traim viata la potential maxim.

Când simțim că acest impuls este mai mic, că în realitate această nevoie nu este atât de puternică, când eforturile pe care trebuie să le depunem pentru a atenua tensiunea sunt percepute ca fiind prea mari, în acele momente trebuie să ne oprim și să reflectăm. Vreau acel lucru? De ce il vreau? Cum pot ajunge la el? Și în acel moment nu trebuie să ne lăsăm opriți de justificările pe care le acordăm noua sau altora din jurul nostru.
În acel moment, când mintea noastră ne face să ne dãm batuti, trebuie să ne întoarcem la cauza pentru care facem acest lucru pentru noi de neintrecut și vom găsi din nou motivația.
 

foto: cooldigital photohraphy

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

6 TRASATURI CAUTATE DE BARBATI LA FEMEIA IDEALA

            Se tot vorbeste de multa vreme de gasirea femeii potrivite unui barbat, femeia perfecta, care sa ii fie alaturi la bine si la greu. Pentru unii barbati acest aspect este un tel in viata: gasirea femeii cu care sa imparta viata, mama copiilor lor, care ii ajuta sa dea sens vietii, sa ii sustina cand sunt jos si sa ii faca oameni mai buni.              Dar cum arata aceasta femeie? Ce vor barbatii de la aceasta femeie? 1.       Caracterul : A fi frumoasa nu are nimic de a face cu modul in care arata, ci reprezinta mai mult de atat, mai exact, cine este. Daca este autentica si realista, are simtul umorului si nu ia viata in tragic. 2.       Respectul: Modul in care se prezinta, unde si cu cine se duce, cum se comporta spun multe despre o femeie. O femeie nu poate respecta un barbat daca nu se respecta pe ea insasi. Barbatii prefera femeile care stau acasa si citesc o carte in loc sa iasa in cluburi si baruri cu prietenii la sfarsit de saptamana. Cu cat

Bolile sufletului - Vindecă-ți harta astrologică – NEIUBIREA – LIPSA IUBIRII

Considerată boala sufletească a vremurilor noastre, lipsa iubirii  nu se vede, dar ea se află la baza multor boli trupești. Suferință tăcută a omului modern, singur, lipsit de afecțiune și mângâieri, neiubirea este ascunsă de către cel care o trăiește. Puțini au curajul să recunoască că sunt sau se simt neiubiți și că au nevoie de afecțiune.  Mai grav este pentru cei aflați în relații și căsătorii nefericite, care prin complacerea în situația respectivă se trezesc cu sufletul pustiit și în pline crize de depresie.  Explicată pe înțelesul tuturor, neiubirea este opusul iubirii cu tot ceea ce înseamnă ea. Este boala sufletului de care suferă în tăcere milioane și milioane de oameni la nivel mondial, în zilele noastre. Semnele care apar ca urmare a neiubirii : 1. Cap - dureri de cap, migrene, griji, depresii, 2. Inimă – palpitații, puls crescut, sufocare, spaime, rezistență scăzută la stres, transpirații, 3. Stomac – greață, senzație de vomă, dureri dese în capul stoma
Luna Neagra din 30 Octombrie aduce intuneric pe cer in noaptea in care in multe tari din intreaga  lume se pomenesc mortii.Trairi  intense, de la agonie la extaz, coincidenta sau un semn ca ceva se   va schimba nivel global?     Daca lasam la o parte apropierea la acelasi numar de grade   din aceasta data dintre Venus si Saturn in Scorpion, care ne ,,reseteaza’’ gandirea emotionala, avem o Luna Noua, sau Neagra, in noaptea in care in foarte multe tari se sarbatoareste ,,All Hallows’ Eve’’, adica pomenirea celor morti, fie muritori de rand sau sfinti. Tranditia de Halloween are inspiratii pagane, dar la fel de bine se considera si faptul ca a pornit de la sarbatoarea Crestinismului de Vest sau Catolic. Hindusii, recunoscuti in toata lumea pentru spiritualitea lor evoluata de mii de ani, sarbatoresc Diwali tot pe 30 octombrie, aceasta fiind una din cele mai bogate, luminate si vibrante sarbatori din cultura lor. Pe 31 octombrie si in Mexic incepe o   sarbatoare asem